Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova 24 godine starija supruga jedan su od najpoznatijih parova s velikom dobnom razlikom, i to sa ženine strane, a zašto brojnim pripadnicima jačeg pola odgovaraju žene starije od njih, kazalo je 200 muškaraca u knjizi ”Starije žene, mlađi muškarci” – autorice Felicije Brings.

Evo kakvi su bili komentari nekih od njih.

”Kad sam upoznao Karolinu, bili smo na zabavi kod prijatelja. Nisam tražio stariju ženu niti ona mlađeg muškarca, ali jednostavno se dogodilo. Meni je bilo 39, a njoj 55 godina. Naša je veza jedinstvena jer se ne zasniva na seksu, već na povjerenju, poštovanju i ljubavi. U naših 25 zajedničkih godina, mi nismo imali nijedan ozbiljan problem i još uvijek smo jako sretni” – kaže 64-godišnji Paulo.

”Starije žene jednostavno imaju taj oštriji intelekt i to me privlači. Uživam u razgovoru s nekim ko je na takvom nivou komunikacije kakvu cijenim i kakvoj se divim. Starije žene dobro poznaju same sebe. Imaju toliko toga za ponuditi i ne traže samo nekoga ko će biti dobar otac i izvor novca” – smatra 37-godišnji Nigel.

”Imam 24 godine i kad upoznam žene koje imaju više od 30, one su već sređene u životu i fokusirane. Znaju što žele i to je privlačnije od bilo kakvog izgleda” – kaže Dan.

Učiti od starijih žena voli i Vincent, koji kaže kako su lekcije koje može primiti od starije partnerice izazov kakvom ne može odoljeti.

”Emocionalna stabilnost je ono što mi treba i što mi može pružiti samo starija žena, bar prema mom iskustvu” – kaže 28-godišnji Fred koji svoju stariju partnericu smatra svojom najboljom prijateljicom.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.