Selma Fazlić nogometašica je u ŽNK Rosa Brandis iz Travnika i igra na poziciji lijevog krila. Ova 17-godišnja djevojka iz grada vezira nogomet je zavoljela zahvaljujući svom ocu.

– Uvijek sam s ocem gledala utakmice. Svidjelo mi se i jednostavno uzela sam loptu i počela igrati. Kada sam imala 14 godina počela sam trenirati, ali jednostavno ljubav prema nogometu se ne može opisati. Kada sam na terenu osjećam se ispunjeno i sretno – kaže Fazlić, koja ide u 3. razred ekonomske škole.

ŽNK Rosa Brandis – Travnik trenutno se takmiči u Prvoj ženskoj ligi FBiH, a prema riječima naše sagovornice, cilj kluba je ostanak u ovom rangu takmičenja.

– Sezonu i nismo najbolje započeli kako smo planirali , ali mlada smo ekipa i vremenom će se to popraviti. Cilj našeg kluba jeste da ostanemo u prvoj ligi i da se potrudimo da budemo među prva tri kluba. Također cilj je i da dovedemo pojačanja, a ne bi bilo loše da se potrudimo za Premijer ligu u nastavku. Uvijek može bolje, samo red, rad i disciplina – isitiče mlada nogometašica.

Smatra da ženski nogomet u BIH napreduje sve više.

– Ženski nogomet u BiH je zapostavljen godinama , ali u poslijednje vrijeme neke stavri su se pokrenule prema naprijed. Komentari muškaraca su pozitivni i oni sve više cijene ženski nogomet – mišljenja je Fazlić, koju sportisti najviše privlače.

Ispričala nam je i zanimljivu anegdotu s terena.

– Sjećam se na jednom gostovanju u Bosanskoj Krupi, jaka kiša je padala. Kad smo došle na teren dočekale su nas patke, koje smo jedva sklonule s terena. Dosad kako smo tu utakmicu pobijedile, ni same ne znamo kako je lopta ušla u gol – priča naša sagovornica, kojoj je Kristijano Ronaldo (Cristiano) omiljeni igrač, dok su joj Real Madrid i Sarajevo najdraži klubovi.

Mlada nogometašica govorila je i o svojim ambicijama te planovima u budućnosti.

– Voljela bih da poradim što više na sebi i da za neki bolji ženski klub. Cilj mi je da ne odustanem, da moja okolina ne utječe na mene i da postanem jedna od boljih igračica u BiH – zaključuje Fazlić.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.