Grudnjak je najbitniji odjevni predmet svake ženske garderobe. Sa nama je gotovo svaki dan, a naše raspoloženje i samopouzdanje ovise o tome.

U nastavku pogledajte nekoliko savjeta kako da grudnjak nosite na najbolji način:

1. DA VAM SE NE VIDE TREGERI

Pričvrstite tregere na stražnjem dijelu grudnjaka, prođite ispod dojki i pričvrstite ga na leđima na drugoj strani. Sada će vaš grudnjak ostati na mjestu šta god da radite, a tregeri se neće vidjeti.

 

2. TAJNA SAVRŠENOG PUSH-UPA

Ova je tehnika izvrsna za izlazak ili slikanje. Stavite samoljepljive korpice dijagonalno umjesto u uobičajenom vodoravnom položaju – od dna i strane svake dojke.

 

3. AKO VAM TREGERI OSTAVLJAJU TRAG NA KOŽI

Pričvrstite posebne silikonske jastuke na tregere koje im ne dopuštaju da trljaju vašu kožu. Općenito, trake koje trljaju vašu kožu su znak da je grudnjak grudnjak rastegnut, a sav teret ide na tregere.

 

4. PRILAGODITE TREGERE

Zapamtite: optimalna podrška je kada možete pričvrstiti dva prsta postavljena jedan iznad drugog ispod trake na ramenu. Sada podešavanje remena je jednostavno!

 

5. PODIGNITE GRUDI

Tregeri na leđima će podići vaše grudi.

 

6. DA IZBJEGNETE RUPE

Ovaj problem obično imaju žene sa velikim grudima. Kako se ovo i vama ne bi dešavalo, jednostavno uzmite dvostranu ljepljivu traku i pričvrstite sporni dio košulje.

 

7. KAKO DA ODLAŽETE GRUDNJAKE

Sjajan način za pohranu vaših grudnjaka je korištenje jednostavne vješalice. Na taj način oni neće izgubiti svoj oblik i uvijek će biti pri ruci.

 

BONUS: Kako da se grudnjak ne vidi ispod bijele majice

Ništa ne uništava estetiku elegantne bijele majice nego kad se grudnjak vidi ispod nje. Modni stručnjaci savjetuju kako je bijeli grudnjak ispod bijele majice najgori mogući izbor, te da umjesto njega trebate odabrati – crveni grudnjak.

– Koža prirodno ima crvene pigmente, što pomaže ublažiti boju, čineći crveni grudnjak gotovo nevidljivim pod bijelom majicom – tvrdi stručnjakinja za odjeću  i voditeljica marketinga za Triumph donje rublje Mona Esphahani.

Potrebno je da odaberete prave nijanse crvene boje za vaš ton odjeće. 

“Općenito govoreći, žene koje imaju svijetlu kožu trebale bi se odlučiti za plavi grudnjak”, kaže ona. “Maslinasti tonoveinajbolje izgledaju s bojom brusnice, dok tamniji tonovi kože imaju sposobnost da idu s bogatom bojom grimiza ili čak bojom burgundy.”

Izvor: / novi.ba