Brojni vjernici okupili su se danas u Begovoj džamiji u Sarajevu da bi prisustvovali centralnoj mevludskoj svečanosti koju organizira Rijaset Islamske zajednice u BiH u saradnji sa sarajevskim Medžlisom.

Učenjem odlomaka iz Kur’ana i recitirajući kaside vezane za rođenje Muhammeda, a. s., posljednjeg Božijeg poslanika, na centralnoj svečanosti muslimani su se prisjetili njegovog života.

– Gospodar i njegovi meleci donose pozdrave na Muhammeda, pa je donesite i vi, o, vjernici – citirao je ajet iz Kur’ana imam Begove džamije Mensur Malkić, kazavši kako je poslanik Muhammed, a. s., uzor svim muslimanima do kraja svijeta.

– Mi u Gazi Husrev-begovoj džamiji već godinama organiziramo ovu svečanost prisjećajući se života našeg poslanika i poruka koje nam je u amanet ostavio – dodao je Malkić.

Odlomke iz Kur’ana i mevludske kaside učili su imami Medžlisa IZ Sarajevo i učenici Gazi Husrev-begove medrese.

Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo kazao je kako muslimani trebaju čuvati sjećanje na Poslanika, a pogotovo to moraju činiti mladi.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.