“Muslimanka sam i udala sam se za srbina, za mene te vjerske razlike ne postoje, tačnije to su velike gluposti.

Moji roditelji nikada nisu prihvatili to, godinama sa mnom čak nisu ni razgovarali. Danas imamao komunikaciju, ali moj muž je i dalje za njih ONAJ DRUGE VJERE. Moj muž ih bez obzira na sve poštuje i nikada ništa loše nije rekao za njih.

Za mene on je najbolji muž na svijetu. Lijep, zgodan, pažljiv, obrazovan, poslovan… Trenutno je profesor na jednom fakultetu. Ljetos zove me majka da me pita može li moj muž pomoći da neka kćerka od rodice dobije posao u kompaniji čijeg direktora on lično poznaje i s kojim je dobar prijatelj.

Mama mi je, ali je taj potez odvratan. Kada sam ga pitala on je rekao da može i da će mu biti zadovoljstvo da pomogne svojoj punici, ali ja sam mami nakon par dana rekla da ne može pomoći.

Kada ga ni nakon 10 godina braka, braka u kojem me na sve načine čini sretnom, ne mogu zvati ZETE onda neka ne traže pomoć od ONOG DRUGE VJERE, kako ga zovu.”

BONUS ISPOVIJEST

Moja djevojka se čudno ponašala, onda sam otkrio da se viđa sa drugim… Bio sam 5 godina sa djevojkom u vezi i živjeli smo u mom stanu dvije godine.

Stvarno smo se voljeli i planirali smo vjenčanje.

U zadnje vrijeme sam primijetio da se čudno ponaša, počela je češće da izlazi sa drugaricom, uvijek sva sređena i našminkana. Meni je to dosadilo i počeo sam da je pratim. I naravno imao sam šta i da vidim.

Ona i “drugarica” (neki lik) se drže za ruke i ljube se. Jedva sam skupio snage da stanem normalan.

Otišao sam kući, spakovao sve njene stvari, ostavio ih ispred stana i promijenio bravu. Pokušala je da me zove ali se nisam javljao.

Valjda je otišla kod “drugarice”.

BONUS ISPOVIJEST

Prije dvije godine, dugogodišnji dečko me ostavlja uz objašnjenje kako je dobio sjajnu poslovnu priliku u Njemačkoj i kako mu treba njegova sloboda, jer želi istražiti njemačko “tržište”. Bila sam slomljena.

Od jedne divne osobe ispao je toliki kreten da jednostavno nisam mogla povjerovati u to. Otišao je i izgubili smo svaki kontakt. Mjesecima sam bila u depresiji i nikako se nisam mogla oporaviti. U međuvremenu, upoznala sam njega. Lijep, pametan, duhovit, radi za minimalac, ali radi posao koji voli. U početku sam ga odbila uz iskreno objašnjenje da još uvijek patim za kretenom bivšim, no s vremenom se svojom dobrotom, duhovitošću i iskrenim ponašanjem uvukao u moje srce. Opet sam zavoljela, čak i više nego prije. Bivši se počeo javljati, kajao se, nudio kuće, putovanja, BMW, no ja nisam htjela.

Dečko je u međuvremenu napredovao, dobio veću plaću i imamo sve uvjete za lagodan život. Stvarno, bitna je ljubav, a ne luksuz! Sve ostalo dolazi kasnije.

 

BONUS ISPOVIJEST:

Krenem da se dopisujem sa nekim likom i sve je bilo okej.

Kaže on meni kako sam fina i kako druge cure nisu kao ja (počnu da ga kuliraju i ne žele da pričaju sa njim bez razloga). To mi je prvo bilo malo čudno jer uvijek postoji neki razlog. Ali iskuliram ja i nastavim dopisivanje.

Poslije nekog vremena on meni traži da mu pošaljem neki selfi, kako je bilo kasno uveče i već sam bila legla da spavam kažem mu možda neki drugi put. Ujutru kada sam ustala imala sam 22 poruke od njega u kojima me napadao što nisam poslala sliku i rekao je da mu sada dugujem dvije slike.

Rekla sam mu da je pretjerao i da mu ništa nisam dužna jer ništa nisam obećala. On je tu pukao i poslao mi je još 10 poruka nakon čega sam ga iskulirala. Rekao mi je onda da sam ista kao sve druge. Momci, ako vas SVAKA djevojka otkači poslije nekog vremena problem je u vama!

 

BONUS ISPOVIJEST:

Moj brat je rođen bez obje noge 1995. godine. Moji roditelji i ja smo bili tužni ali voljeli smo ga više nego ikoga. Djeca su mi se smijala zbog bratovog stanja. Često sam u svojoj sobi plakala zbog toga a moj brat je bio pored mene zagrlio me i rekao:

 
Seko nemoj plakati smijaćemo se mi njima za koju godinu. I evo došao je taj trenutak, moj brat ima umjetne noge tj protetičke, trenira atletiku i velika je nada sporta. Predviđaju mu iduću paraolimpijadu iako njemu ne bi bila problem ni olimpijada jer trenira i bolji je od onih koji imaju obje zdrave noge.

 
Volim ga najviše na svijetu! Svima treba poruka da bude: Oni se vama smiju jer ste različiti a vi se njima smijte jer su svi isti!

Izvor: eceptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

 

———>>>>  BONUS ISPOVIJEST:  

Moju sestru volim kao dva oka u glavi… Ne znam možda zato jer smo blizanci, jer ta ljubav je nešto što se ne može opisati. Kada se sestra udavala, ja sam tom njenom mužu, ZETU rekao da dobro vodi računa šta radi i kako se ponaša prema njoj. Dva mjeseca kasnije kada sam vidio na sestrinom licu modricu, bilo mi je dovoljno da shvatim da ju je uda*io,
 
  

MOJU SESTRU, MOJ ŽIVOT! Sjeo sam u auto, otišao do njega na posao i nalu*ao ga ono baš, baš. Njegove kolege zvale pol*c*ju, mene pri*eli i da mu kolega nije bilo ko zna kako bi zet završio, ovako ostao je živ. Zbog nanošenja težih tjelesnih pov*eda dobio sam mjesec za*vora i dobru novčanu kaznu. Kada me su*ja upitao da li se kajem samo sam mu kratko rekao:

“Ako je cilj za*vora da mene spriječi da ponovim ovo k*ivično djelo onda me gospodine sudija pošaljite odmah na ro*iju. Jer ako on (moj zet) ili bilo ko drugi digne ruku na moju sestru, ja ću ovo opet da uradim, možda i gori da budem…”

Čovjek mi kaznu zatvora promijenio u 3 mjeseca uslova. Od tada je prošlo skoro 3 godine i nikada više zet nije ružno pogledao moju sestru, a kamoli da joj učini nešto nažao. Problem treba u korijenu spriječiti i da ga nisam tada nalupao kao majmuna ko zna kakav život biimala moja sestra.

 

 

BONUS ISPOVIJEST:

“Gledam kako pare mijenjaju moju kćerku. 

Nakon 5 godina studiranja koje smo joj mi plaćali, odvajali od usta, zaposlila se za platu koja može da se mjeri sa inostranom, znači para kao blata. 

Obećala nam je da će nam se odužiti, prosula nam je patetičnu priču kako je dogurala ovako daleko zbog nas, kako ne bi uspela bez mene i njenog oca, kako će nam pomagati u budućnosti. 

Od prethodne 4 plate je odvojila da nam plati račune, kad eto od pete plate je odlučila da kupi sebi Lui Viton torbu.

Možete da pretpostavite koliko ta torba košta. Tako je, od te posljednje plate nama nije dala ni dinara. Je l’ toliko vrijedimo? Samo četiri mjesečna računa? 

Roditelji, lijepo vaspitajte svoju djecu i ne dopuštajte im svaŠTA.

(Novi.ba/Foto:Ilustracija)

Izvor: / novi.ba