Slavni country muzičar Willie Nelson (86) prestao je pušiti marihuanu jer mu je zdravlje bilo ugroženo, piše LADbible.

Slavni country muzičar Willie Nelson (86) prestao je pušiti marihuanu jer mu je zdravlje bilo ugroženo, piše LADbible.

Nelson je, osim po muzici, poznat i po tome što puši enormne količine marihuane. U intervjuu za KSAT News je rekao da je prestao pušiti marihuanu i promijenio način života jer mu je zdravlje bilo ugroženo.

“Zlostavljao sam svoja pluća od djetinjstva… Zbog toliko godina pušenja ovih dana mi je malo teško disati. Pušenje me zamalo ubilo, više ne pušim i bolje se brinem za sebe”, rekao je Nelson.

Nelson je i dalje strastveni zagovornik marihuane pa je našao drugi način kako je konzumirati. Supruga mu priprema čokoladice s marihuanom, za koje kaže da ih obožava i da mu je od njih bolje.

Willie Nelson je iskoristio slavu koju je stekao zbog marihuane pa je otvorio vlastitu kompaniju, Willie’s Reserve. Proizvodi svoju vrstu marihuane i stavlja je na legalno tržište.

Više saznajte na izvornom linku: Klix.ba – Muzičar Willie Nelson prestao pušiti marihuanu zbog problema s disanjem, ali ima alternativu / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.