Na našu redakciju stigla nam je poruka za apel. Javio nam se čitatelj iz Švicarske koji nesebično pomaže školi u doniranju sportske opreme, školskog pribora i dr.

Tekst vam prenosimo u cjelosti:

”Sjeti se svojih prvih školskih dana, svojih školskih jarana, sjeti se kako su ti dani najsretniji u školi bili. Bilo je učenja prvih slova, brojeva, bilo je i raznih igara, kao što je bio nogomet na školskom igralištu…
Naš komšija Sanel Keranović iz Ponjevića, koji živi u dalekoj tuđini, odnosno u Švicarskoj. Sjetio se svojih školskih dana kada je išao u područnu školu “Ponjevići”, te je ovom prilikom pokrenuo jednu zaista humanu akciju za naše mališane, koji idu u područnu školu Ponjevići. Naime, Sanel je pokrenuo akciju uz pomoć dobri ljudi Bosanaca i Hercegovaca koji zive u Švicarskoj, te uz njegovu humanu akciju javilo se još naših komšija. Kako Sanel kaže – sve je to spontano krenulo jer sam sanjo svoje dane školske dok nije bilo lopte igralo se flašom ili čepom dalo mi neku snagu volju da oživim školu gdje sam prva slova učio.
Ako još neko želi da učestvuje u ovoj donaciji za djecu koja idu u područnu školu “Ponjevići” bujrum. Možete kupiti loptu, reket, školski pribor, olovke, sveske ili bilo šta kako bi obradovali naše mališane – naše mlade učenike i đake. Jedna lopta sto osmijeha na licu djeteta, naše malo a njima puno će da znači.
Podržimo našu područnu školu “Ponjevići” gdje smo prvu abacedu učili.”

Ako želite pomoći možete se obratiti: Efendiji Almir Kudur-Ponjevići, Mirela Murić-Gornja Koprivna, Sanel Keranović-Švicarska.

Izvor: RTV USK