Na današnji dan, 1978. godine, rođen je Edin Osmić, ili kako ga svi mi poznajemo, Edo Maajka. Edo je rođen u Brčkom, i živio je tamo sve do 1992. godine, kada ga je, kao i mnoge druge ljude natjerao rat, da napusti svoje rodno mjesto. prvo je bio prisiljen da pobjegne u selo Ograđenovac, nadomak Brčkog, a kasnije kamionom prelazi u Hrvatsku, u Privlake, nadomak Zadra, a zatim svoje mjesto pod suncem nalazi u Zagrebu.

Kada su ga upitali o porijeklu, izjavio je: “Ja se nikad nisam sramio ko sam i odakle, svi to znaju, ali činjenica je i da sam dio hrvatske estrade jer djelujem i tu. Mislim da pričam o socijalnim temama koje se tiču i Hrvatske i Bosne, a to su jako jako jako slični problemi, i bio bih kreten i lažnjak kad ne bih rep'o o Hrvatskoj jer tu živim. Ja sam Bošnjak, to mi se vidi po glavi, hahaha, ali pripadam na obje scene i drago mi je što je tako.” (Decembar, 2004. za Radio Slobodna Europa)

2010. preselio se u Izrael sa svojom zaručnicom Lilah i kćerkom Yasmin.

Edo Maajka je definitivno jedan od naših najpoznatijih repera u BiH, pjevao je o ljubavi, politici, ljudima i slično. Napisao je mnogobrojne pjesme, od kojih su poznatije: Saletova osveta, Mahir i Alma, Prži, Zlatna dolina, i mnoge druge.

Spot pjesme “Pržii” je 2005. godine proglašena za najbolji spot.

Edo se profesionalno bavi muzikom od 1992. godine, pa sve do danas.