Glumica Kamila Mendes (Camila Mendes),je proživjela strašno iskustvo na fakultetu koje ju je obilježilo za cijeli život, a koje je odlučila da ispriča za jedan magazin. 

Kamila ima 25 godina, i bila je zvijezda serije ‘Riverdejl’, a na prvoj godini fakulteta bila je žrtva seksualnog nasilja. 

-Imala sam užasno iskustvo. Osoba koja me seksualno napala mi je podmetnula drogu u piće – ispričala je Kamila. Kao podsjetnik da nikada ne prestane da radi na sebi napravila je i tetovažu “sagraditi dom”. Detalje incidenta nije htjela da iznosi, ali je tada odlučila da se kreće samo u sigurnom društvu.
 

– Jedna stvar koju sam uvijek željela jest stabilnost. Stalno se opraštate s ljudima i stalno vam se odstranjuje identitet. Kad počnete da se osjećate kao da se povezujete s grupom ljudi, okruženjem i domom – fizičkim domom, sve se može destabilizovati kada ste odvedeni negjde drugo – rekla je glumica koja se selila čak 12 puta prije 18. godine. 

Uvijek je brinula za svoje tijelo i zdravlje, ali situacija nije bila idealna, progovorila je i o borbi s bulimijom. 

Nedavno joj je postalo bolje, kada je bolest prebrodila zahvaljujući terapeutu i nutricionisti. 

– Trebali su mi profesionalci kojima vjerujem da mi kažu stvari koje ne znam – objasnila je. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba