Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u protekla 24 sata testirano je 276 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 13 novih osoba, prenosi Klix.ba.

Kako je za Klix.ba potvrdila dr. Sebija Izetbegović, koronavirus je potvrđen kod 13 osoba – 12 novozaraženih je u Tešnju, a jedna osoba sa prisustvom koronavirusa je iz Cazina.

Do danas, u Cazinu je zabilježeno 49 pozitivnih osoba na koronavirus.

Podsjetimo, Krizni štab Unsko-sanskog kantona je 12. juna održao sastanak na kojem je razmatrana epidemiološka situacija u ovom Kantonu, te je na razmatranje poslan prijedlog o proglašenju epidemije.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.