Na Kosovu su registrirana još dva nova slučaja korona virusa, saopćili su iz kosovskog instituta za javno zdravlje. Broj zaraženih osoba dostigao je 63. 

U pitanju su slučajevi kontakta. Koronavirus je zabilježen kod žene (25) iz sela Vrapčić iz opštine Gnjilane i kod žene (73) iz sela Donje Sudimlje u opštini Vučitrn, piše KoSSev. 

U ponedjeljak uveče su iz ovog instituta saopćili da je zabilježeno 26 novih slučajeva koronavirusa, što je najviši broj potvrđenih slučajeva u jednom danu, od kada se na ovom instititu u Prištini vrše testiranja, od prve nedjelje marta.

Od sto ispitanih, 26 je bilo pozitivno. Od toga 14 je iz opštine Mališevo, 11 iz Gnjilana i jedan iz Đakovice. Od 26 potvrđenih slučajeva svi su u izolaciji, sada se prate njihovi kontakti.

Od 8. februara. do 24. marta u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju testirano je 732 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, od čega su sada već šezdeset i tri njih potvrđeni kao pozitivni. Preminula je jedna osoba do sada, stara 82 godine, dok su četiri osobe u teškom stanju, od kojih i jedna ispod 50 godina. 

Više o koronivirus čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Na Kosovu 63 osobe pozitivne na koronavirus / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.