Organiziranje vjenčanja zna biti stresan posao, a mladenci se trude da sve bude kako treba na vjenačnju. Međutim nekad stvari krenu po zlu iz nekih nepredviđenih faktora koje ne možemo kontrolisati. Tako je jedan par imao jednu čudnu i skoro tragičnu situaciju.

Naime, jedan par je pozvao dosta ljudi na svoje vjenčanje, skoro svi s bili njihovi dobri prijatelji i rodbina. Mnogo su se potrudili da svima bude lijepo na taj dan.

Nije nedostajalo hrane i pića, atmosfera je bila savršena. Mlada je imala savršenu vjenčanicu, mladoženja također odličnu ojevnu kombinaciju. Gosti su se veselili, svi su bili nasmijanih lica, sve do jednog trenutka.

Jedan gost je počeo da se davi, a svi su vrištali, čulo se upomoć, smijesi s lica su u času nestali. Mldoženja je odmah reagovao i spasio čovjeka koji se davi. Inče mladoženja je po profesiji vatrogasac. Svi su gosti bili oduševljeni ovim gestom. Niko još dugo nije mogao da dođe sebi, prosto nisu vjerovali šta se događa.

Jedan od gostiju je rekao da će prvo njega zvati ako mu zatreba pomoć. Sve su zabilježile kamere, a video je za kratko vrijeme postao viralan. Svi ga dijele po društvenim mrežama, a mladoženja je prozvan herojem. Njihovo idealno vjenčanje nije baš uspjelo, ali je zato iz toga proizašlo nešto bolje. Mladoženja je svima ulio povjerenje i pokazao svoju dobru stranu.

Mlada je sada sigurna da pored sebe ima doborg čovjeka koji ne misli samo na sebe, nego je itekako spreman drugima pomoći u bilo kojoj situaciji.