Olimpijske igre u Tokiju odgođene su za 2021. zbog korona virusa pa je Fifa morala reagirati i promijeniti neke norme. Počeli su se buniti nacionalni savezi jer su se pobojali da će neki njihovi mladići ostati bez prava nastupa.

Naime, propozicije nogometnog turnira na Olimpijskim igrama nalažu da u reprezentacijama mogu nastupiti samo igrači mlađi od 23 godine uz tri starija igrača. Razlog? Bojali su se u Fifi i Uefi da nogometni turnir Olimpijskih igara ne postane popularniji od Svjetskog prvenstva. Znaju svi što OI znače za jednog sportaša, kako bi tek bilo s najvećim zvijezdama…

A SAD ADIO

Fifa je i službeno otkazala sve susrete reprezentacija u lipnju

Ipak, Fifa je smirila saveze novom odlukom. Tako će na turniru moći nastupiti igrači rođeni do 1. siječnja 1997., dakle mlađi od 24, a ne 23 kao do sad. 

Jedan od glavnih favorita turnira je i Španjolska Danija Olma (21). Oni su se na turnir plasirali osvajanjem Europskog U-21 prvenstva u Italiji i San Marinu prošle godine. Odgoda Eura i OI sjajno je došla Olmu koji se još nije uspio nametnuti u Leipzigu, a očekuje da da će u njemačkom prvoligašu iduće sezone ipak imati nešto ozbiljniju ulogu.

OSTAO BEZ 10 POSTO PLAĆE

Olmo: U Leipzigu nije strašno, ali mama i brat su u Zagrebu…

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Mato Galić – Na nogometnom turniru na Olimpijskim igrama moći će nastupiti igrači do 24 godine / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.