Na ovim fotkama ponosno pokazuje noćnu moru mnogih: Pogledajte zašto ona ima preko milion pratitelja

novi.ba
Poznate ljude s društvenih mreža često kritiziraju da iskrivljuju pojam ljepote, no to je istovremeno potaknulo neke druge ljude da se bore protiv stereotipa i gaženja onih koji su drukčiji.

Poznate ljude s društvenih mreža često kritiziraju da iskrivljuju pojam ljepote, no to je istovremeno potaknulo neke druge ljude da se bore protiv stereotipa i gaženja onih koji su drukčiji. Jedna od njih je plus size manekenka Ashley Graham koja na Instagramu ima milijune pratitelja i svakodnevno dobiva komentare da je predebela, pogotovo za posao manekenke.

Ashley se proslavila upravo zbog činjenice što je takvi komentari nimalo ne uznemiravaju, štoviše, jedna je od rijetkih manekenki koje ne dozvoljavaju časopisima da na njene fotografije dodaju brzo efekata kako bi izgledala “prihvatljivije” za širu masu ljudi. Svojim fotkama želi pokazati kako žensko tijelo zapravo izgleda i da je sasvim normalno imati obline, pa čak i strije i celulit.

Upravo je problem celulita noćna mora mnogih žena koja svoje nedostatke pokušavaju kriti ili nekako izbrisati fotošopiranjem. Ashley čini upravo suprotno – slika se u pozama u kojima su sve te “mane” vidljive i upravo zbog toga dobiva brojne pohvale žena, ali i muškaraca. Njeni fanovi je vole jer prikazuje svoje pravo “ja” i ne pokušava biti nešto što nije. Mnoge žene kažu da su ih njene fotografije ohrabrile te da su nakon njih shvatile da celulit i koja kila viška nisu nikakva sramota.

14

13

12

11

10

9

8

6

5

4

317

19

20

1

2

16

asl

 

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...