Regionalna zvijezda Željko Joksimović oduševio je večeras hiljade Zeničana, ali i gostiju iz drugih bh. gradova, na prepunom Trgu Alije Izetbegovića, kojima je poklonio nezaboravan koncert. 

Riječ je o događaju u okviru programa “Zenica summer festa”, a kojim je ujedno i završena ova manifestacija koja se organizira već drugu godinu zaredom i potpuno je oživjela Zenicu u ljetnim danima.

Najveće hitove popularnog Joksimovića, praćenih spektakularnim vatrometom, brojni posjetioci pjevali su uglas, a osim prepunog Trga, krcati su bili i gotovo svi ugostiteljski objekti u centru grada što je najbolja potvrda da je ovakav događaj trebao u gradu čelika.

U proteklih 18. festivalskih večeri organizirani su brojni muzički sadržaji, a samo neka od imena koja su zabavljala Zeničane i goste iz drugih gradova su Saša Kovaćević, Helem nejse, Bombaj štampa, Hanka Paldum, Nusreta Kobić, Hasiba Agić, Nihad Fetić Hakala…

Osim muzičkih, organizirani su i sadržaji za najmlađe sugrađane. Ovo ljeto Zeničanima će definitivno ostati u pamćenju po “Zenica summer festu”.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba