NA PRVI POGLED JE FINI DEDICA (92), ali kad čujete šta je radio djevojčici (11), povraćaće vam se (VIDEO)

novi.ba

Britanac (92) proglašen je krivim za pokušaj seksualnog zlostavljanja djevojčice (11) i smatra se da je najstariji uhvaćeni pedofil u zemlji. Čovjek bi na prvi pogled rekao da je to neki fini deka, a u stvari iza se krije bolesnik!

Ivor Giford iz Abertilerija naučio je da koristi internet i preko online stranica za upoznavanje predložio jedanaestogodišnjoj djevojčici seks, ali na sastanku su ga umjesto nje dočekali The Hunted One, civilna organizacija koja pomaže u hvatanju pedofila na internetu.

Giford je policiji prilikom hapšenja rekao: “Nadam se da ću umrijeti pre nego što se ovo završi. Znam kako će moja porodica reagovati”.

Najstariji britanski pedofil mislio je da preko chata razgovara s dve devojke Džesi (11) i Džodi (12). U roku od pola sata je prešao na temu seksa i dogovorio sastanak s Džesi, a usput joj je napomenuo da “obuče nešto seksi”.

Osim toga, slao joj je svoje eksplicitne fotografije, ali nije bio svestan da zapravo razgovara s članovima grupe The Hunted One.

Kad je stigao na mjesto sastanka, oslanjajući se na štap, dočekali su ga članovi grupe koji su snimali sve od početka do dolaska policije. Kažu da su bili u šoku kad su saznali koliko godina ima.

– Bio je vrlo uporan. Od oko 100 stranica poruka većina se odnosi na seks. Giford otvoreno opisuje seksualni čin. Slao je svoje gole slike. Napomenuo je da članovi grupe koja pomaže u hvatanju pedofila, imaju zapravo lažne profile na internetu na kojima se predstavljaju kao maloljetnici, ali nikad prvi ne započinju razgovor. Uvijek čekaju da se predator njima obrati – rekao je tužilac Oven Viliams je na sudu.

Viliams je utvrdio da je Gifordova jedina namjera bila da seksualno iskoristi dijete – piše BBC.

Optuženi se branio i negirao je optužbe. Rekao je da se internetom počeo služiti dvije godine ranije, nakon što mu je umrla supruga, kao bi pronašao spremačicu. Međutim, rekao je da je bio usamljen te da se ulogovao na stranice kako bi razgovarao s ljudima, a da je za djevojke smatrao da su starije.

Porota mu, naravno, nije povjerovala i proglasila ga je krivim. Giford ostaje u pritvoru, a zatvorsku kaznu će mu odrediti početkom juna.

Pogledajte video:0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...