Na udaru zimske oluje 200 miliona Amerikanaca

Agencije

Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom doneti obilne snežne i kišne padavine, ali i led, koji bi mogao da izazove velike probleme, javlja USA Today.

Zimska oluja Petra pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od reke Misisipi, dodaje list pozivajući se na prognozu meteorološkog portala AcuWeather.

Meteorolog AcuWeathera Elliot Abrams rekao je za USA Today da će širom zemlje biti snega, leda, susnežice i poplava, a da će “realan osećaj” biti “užasan”.

Opasnost od ledene kiše
Oluja je u ponedeljak donela velike snežne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnezica i ledena kiša pogodili delove Arkanzasa.

U upozorenju AcuWeathera navodi se da bi nekoliko centimetara snega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Misuariju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kako se navodi, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Severnoj Karolini.

Izvor: Agencije

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...