Rafting centar „Una-Tour“ iz Bosanske Krupe upriličio je spust rijekom Unom i druženje svojih s članovima „Rotary Cluba“ Bihać.

Cilj je bio sagledati mogućnosti da se od naredne godine, po uzoru na manifestaciju „Rotary kanjon“, od Srbljana do Bosanske Krupe organizira i „Rotary rafting“.

Na taj bi se način promovirale turističke vrijednosti i prirodne ljepote Une i privukao veći broj turista raftera koji bi uživali u netaknutoj prirodi.

– Kada smo vidjeli koja je to masa gostiju, turista i svega, došla šetajući našim kanjonom, došao sam na ideju da pokušamo tu istu ideju snijeti i malo niže, nekoliko metara od kanjona, a to je rijeka Una – kaže Tarik Halkić, voditelj Centra „Una–Tour“.

Član „Rotary Cluba“ Bihać Elvir Hadžić ističe da ne postoje prepreke da se napravi ovaj zajednički projekt.

– Pred nama je u narednom periodu da se definiraju ciljevi, ko bi bili potencijalni učesnici i da krenemo u realizaciju. Ova je dionica izuzetno atraktivna, izazovna je, što posebno pruža osjećaj sigurnosti plovidbe – kaže Hadžić.

(avaz.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.