U petak, 15. januara održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Bihaća, na kojoj je okončan je proces formiranja izvršne i zakonodavne vlasti u gradu Bihaću.

Podsjećamo, na konstituirajućoj sjednici za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Bihaća izabran je Zulfikar Handukić (POMAK), a glasanjem su za zamjenika predsjedavajućeg izabrani vijećnici Edin Bašagić, Asmir Budimlić i Lejla Bakrač.

NACIONALNOST ZA VLAST

Iako slučaj promjene nacionalnosti u Unsko-sanskom kantonu zarad vlasti nije nova pojava, ipak se ona dešava. Kako saznaje portal Biscani.net, novoizabrani predsjedavajući GV Grada Bihaća, vijećnik Zulfikar Handukić se izjasnio kao Hrvat.

Ovu informaciju na svome Facebook profilu potvrdio je i predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a Bihać, dr. Franjo Jurić, koji je na sarkastičan način se osvrnuo na dešavanja kazavši: “Kako stvari stoje u Unsko-sanskom kantonu hrvatski narod ne treba da brine. Ima trenutno predsjedavajućeg Skupštine USK-a (Razima) i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bihać (Zulfikara). Osobno mislim da ovo nije realno i pošteno u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda, ali demokracija je takva.”

Redakcija portala Biscani.net mailom je kontaktirala POMAK, kako bi nam potvrdili ili eventualno demantovali informaciju, međutim, do objave članka odgovor nismo dobili.

Prisjetimo se, 2018. godine, u Skupštini USK, došlo je do rasprave ko je od Bošnjaka veći Hrvat kako bi se formirao Klub Hrvata, pa se u tom slučaju Anel Šahinović i Razim Halkić nisu mogli dogovoriti za predsjednika Kluba.

Izvor: Biscani.net