Nada Obrić je dama koja mnogima može da posluži kao primjer hrabre žene koja nikada ne odustaje. Ona je nedavno po treći put operisala rak, ovog puta bešike.

No, ona se sada uspješno oporavlja, a za ekipu emisije “Premijera – Vikend specijal” progovorila je o svemu.

– Kad sam bila sa kćerkom na moru, ona je primijetila krv u kupatilu. Kad sam se vratila kući, i sama sam to primijetila i odmah odem i uradim nalaze, koji su bili sjajni. Međutim, ja uradim ultrazvuk, tu je nešto bilo sumnjivo i na kraju su vidjeli da imam tumor. Devedesetdetvete imala sam ogroman karcinom na materici i borili su mi se za život. Godine 2003. mladež i to je bilo hitno, za dan. Na vrijeme sam došla, tako da moj ludi instinkt mi ko zna koji put spašava glavu. Važno je da se ne predajete do posljednje sekunde

– kaže Nada.

O Nadi se veoma brinu njena djeca, a kako sama kaže, osjeća se kao kada se ona starala o njima kada su bili mali.

– Kćerka je zbog prirode posla u inostranstvu, ali sad je tu sa mnom, brižna je do beskraja, mislim i da su me razmazili, sada oni brinu o meni kao ja o njima kada su bili mali – istakla je Nada i dodala da su je mnoge kolege podržale i hrabrile:

– Ja sam takve poruke dobila od kolega od kojih sam se nadala i od kojih nisam očekivala. Ceca je odmah slala poruku, zvala, Zdravko Čolić, Neda Ukraden… Želim da se zahvalim i ministru Lončaru, koji brine o zdravstvu toliko – zaključila je Nada.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba