– U prvim borbenim redovima protiv koronavirusa, za dr. Nadu Elijaš posljednjih sedmica ne postoji radno vrijeme, a njene kolege, ostali medicinski radnici, dive se njenoj hrabrosti i kažu kako ona lično posjećuje rizične pacijente, nadgleda i prati njihovo zdravstveno stanje…

SANSKI MOST/BIHAĆ, 2. maja – Pandemija koronavirusa pokorila je čitav svijet, a na prvoj liniji odbrane od ove pošasti modernog doba su „bijeli mantili“.

Doktorica Nada Elijaš, epidemiologinja i načelnica Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja u Sanskom Mostu, jedna je od najvažnijih karika u ovoj teškoj borbi kojoj se ne nazire kraj. U Unsko-sanskom kantonu danas postoje samo tri epidemiologa, tako da doktorica Elijaš, osim Sanskog Mosta, prati epidemiološko stanje i na području općina Ključ i Bosanski Petrovac.

Doktorica Elijaš članica je i Kriznog štaba Civilne zaštite Sanski Most koji prati cjelokupnu situaciju i donosi potrebne odluke. Kaže kako se u svom radnom vijeku nije susrela sa sličnom situacijom kao što je ova oko pandemije koronavirusa.

(rtvusk.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.