Nadam se da će dijete koje čekate biti bolje od mene: Dječak koji se ubio zbog loših ocjena ostavio oproštajno pismo

Avaz

Dvanaestogodišnji dječak iz jednog sela na jugu Srbije izvršio je jučer samoubistvo pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Pored njegovog beživotnog tijela pronađeno je oproštajno pismo upućeno roditeljima, kao i 15 eura. Kako piše Telegraf, dječak je u pismu napisao da se na ovaj užasan korak odlučio jer nije mogao više “podnijeti kritike zbog loših ocjena”.

Šta se tačno dešavalo u glavi i duši dvanaestogodišnjaka, pa se odlučio na tako stravičan korak, vjerovatno nikada neće biti sasvim jasno. Međutim, u oproštajnom pismu dječak je napisao jako potresne riječi:

– Ne mogu više podnijeti kritike zbog loših ocjena. Sada više nećete imati koga kritizirati… – napisao je dvanaestogodišnjak.

Kako saznajemo, u pismu je naveo i da se nada da će dijete koje će njegova majka uskoro roditi “biti bolje nego on”.

– Nadam se da će vas on usrećiti i da će biti bolji nego ja – napisao je ovaj đak šestog razreda osnovne škole u oproštajnom pismu, a potom je dodao:

– Nemam ništa više da vam ostavim, osim ušteđevine od 15 eura – napisao je on.

Ova nezapamćena tragedija dogodila se u porodičnoj kući na jugu Srbije, a otkrivena je kada je porodica pronašla dječakovo tijelo i pozvala lokalni Dom zdravlja da traži pomoć.

Ljekari su brzo stigli na lice mjesta, međutim nisu mogli uraditi ništa osim konstatirati smrt djeteta.

Izvor: avaz.ba

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...