Damir Mašić, bihaćki pisac uskoro promoviše i svoju sedmu knjigu ( treću ove godine) koja nosi naziv „Siro(oče)“, a za koju je kako kaže uložio mnogo vremena i truda.

U jednoj godini priznaćemo da izdati tri knjige nije lako, pogotovo ako uzmemo u obzir da ova država veoma malo ulaže u kulturu, a kamoli da pomaže naše pisce i pjesnike. Zato čestitamo Damiru i nadamo se da će takvih pisaca, publicista, biti još više. Jer to nam treba kako bi očuvali našu kulturu i običaje i indititet. O samoj knjizi više će nam reći Damir.

-„Prije svega želim se zahvaliti vama, kao jednom ozbiljnoj medijskoj kući. Jer vi Bišćani.net, uvijek ste podržavali mlade pisce i ostale umjetnike. Knjiga Sir(oče) govori o dječaku koji je odrastao u domu, bez majke i oca. Mladić koji je jedva zakoračio u mladost, još nosi onaj naziv siroče, jer nema ništa, nema dom, nema nikog da mu pomogne, niti novca. Ali taj mladić ima nadu i vjeru, nadu koja ga drži da će jednom uspjeti. ”

“Pronaći posao, pronaći nekog svog, barem daljnjeg rođaka, koji će mu pomoći i uz kojeg će osjećati se sigurnije, te mezarom svoje majke. Radnja je smještena 2016 godine, u gradu Japodac. Grad naizgled izmišljen, ali on je grad i Amira i Aldina beskućnika iz predhodnih knjiga. On je dom ljudi koji svako od njih priča svoju priču. To sam osmislio, kako bi ispričao priče pojedinaca iz tog grada, a svi se međusobno poznaju i pričaju svoju priču. Ostalo ću ostaviti svojim čitateljima da istraže ovu knjigu uživajući u njoj. Prema procjenama, ova knjiga bi trebala biti rasprodana do proljeća, kad imamo u vidu novu knjigu ako Bog da.”

Zbog velike zainteresiranosti za samu promociju, a sa osvrtom na epidemiološku situaciju, i ovu treću promociju ćemo održati iza zatvorenih vrata, uz posebne pozivnice za moje goste. -rekao je za naš portal Damir Mašić.

(Biscani.net)