Znate ono hvalisanje američkih marinaca, ‘Mi više napravimo do 7 ujutro nego većina ljudi kroz cijeli dan’? Ne znamo, poštovana čitateljice i čitatelju, što ste vi u jučerašnju sivu srijedu napravili u svome životu, ali jedan je francuski klinac uspio: odigrati dvije utakmice Lige prvaka… U istom danu.

Foto: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

Dečko se zove Amine Gouiri, ima 19 godina i igra za Lyon. Njegov je Olympique Lyonnais u Ligi prvaka gostovao u Sankt Peterburgu, kod ruskog Zenita. I u Ligi prvaka mladih i u ‘pravoj’ Ligi prvaka. A Amineova je srijeda imala ovu satnicu:

12:00 počinje utakmicu U19 Lige prvaka Zenit vs Lyon na Smena stadionu
13:02 izlazi iz igre i svoje mjesto prepušta suigraču Duku Modesteu
14:00 sa stadiona žuri u hotel u kojem seniori Lyona čekaju svoju tekmu sa Zenitom
16:00 dolazi na Sankt Peterburg Arenu na otoku Krestovski
17:30 počinje sa zagrijavanjem i pripremom za utakmicu
18:50 sjeda na klupu seniorske momčad Lyona pored trenera Rudija Garcije
20:33 ulazi u igru na utakmici seniorske Lige prvaka umjesto Joachima Andersena u 83′
20:46 odlazi u svlačionicu pod tuš pa u bus kojim će na avion za Francusku

Mladi je Gouiri je letio iz jedne momčadi i s jedne tekme na drugu, odigrao dvije utakmice Uefine Lige prvaka u istom danu, dao sve od sebe za dvije ekipe i… Dvaput izgubio: U19 Zenit vs U19 Lyon 3-1, Zenit vs Lyon 2-0.

Inače uglavnom igra za mladu momčad pa mu, naravno, na pamet nije palo da odbije Garcijin poziv za nastup u ‘pravoj’ Ligi prvaka. Amine Gouiri tako je postao: 19-godišnji dvostruko poraženi, ali – presretni nogometni fenomen.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Najluđi dan Lyonovog Gouirija: Odigrao dvije utakmice Lige prvaka u istom danu! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.