Najmanje sedmoro ljudi poginulo je od eksplozije bombe na vjerskom seminaru u pakistanskom gradu Pešavaru, saopštili su policijski i zdravstveni službenici.

Oni su rekli da među poginulima ima djece, te da je ranjeno nekoliko desetina ljudi.

“Nepoznate osobe ostavila su eksplozive u plastičnoj vreći”, izjavio je policijski službenik čije ime nije objavljeno, jer nije ovlašten za davanje izjava medijima, prenosi Beta.

Portparol bolnice u Pešavaru saopštio je da je u tu ustanovu prevezeno sedam leševa, kao i 70 povrijeđenih, većinom sa opekotinama.

Direktor bolnice Tarik Burki rekao je da je poginulo četvoro djece.

Pešavar, koji se nalazi blizu granice sa Afganistanom, već dugo je na udaru ekstremista.

Iako je broj bezbjednosnih incidenata u gradu, kao i u Pakistanu uopšte, smanjen u posljednjih nekoliko godina, ove godine je došlo do porasta broja napada na bezbjednosne snage u pokrajini Hajber-Pahtunva, čiji je glavni grad Pešavar.

Odgovornost za pojedine napade preuzeli su pakistanski talibani. Za najnoviji napad još niko nije preuzeo odgovornost.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.