Najmanje pet ljudi je poginulo, a 3.500 je evakuirano iz svojih domova usljed poplava koje su pogodile jugoistok Španije.
 U nekim oblastima Valensije, Mursije i istočne Andaluzije rijeke su probile korita nakon rekordnih kišnih padavina. 

Bujični potoci nosili su automobile u kojima su nastradale najmanje tri osobe. Jedan muškarac je poginuo nakon što se njegov automobil zaglavio u poplavljenom tunelu. 

Tijelo još jednog muškarca pronađeno je u selu Redovan u Valensiji nakon što je iz krenuo pješke da se spasi. Olujno nevrijeme izazvalo je haos na putevima i u javnom transportu, a dva aerodroma u Mursiji i Almeriji su zatvorena. 

Hiljade pripadnika policije, vatrogasaca i vojnika angažovano je u spasilačkim operacijama uz pomoć brodova i helikoptera.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.