Najizgledniji demokratski kandidat na američkim predsjedničkim izborima vodi ispred svog protukandidata, predsjednika Donalda Trampa (Trump).

Džo Bajden (Joe Biden) ispred Donalda Trampa (Trump) vodi s 49 naprema 47 posto

Tramp je međutim značajno smanjio razliku od istraživanja u februaru, kada je bivši potpredsjednik vodio s 52 posto naprema 45 posto.

Anketa je pokazala da Trampove pristaše pokazuju više entuzijazma nego Bajdenove. 

Među demokratskim pristašama njih samo 24 posto pokazuje elan i strast za svog kandidata.

Kada se radi o privredi, 57 posto ispitanika podupire Trampov način vođenja, a aktuelni predsjednik vodi kada se radi o pitanju ko bi bolje upravljao ekonomijom.

Anketa je provedena prošle sedmice i ona također pokazuje da Bajden i dalje vodi ispred svog demokratskog protukandidata Bernija Sandersa, u trenutku kada su predizbori uveliko poremećeni korona krizom.

Nije jasno je li entuzijazam pristaša ključan za uspjeh kandidata na izborima, ali u prošlosti kandidati kojima je nedostajala strast njihovog biračkog tijela nisu uspjeli pobijediti.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Najnovije ankete: Bajden vodi ispred Trampa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.