Olivera Krsmanić (35), prva žena koja je u Srbiji bila osuđena na 40 godina robije, puštena je na slobodu mjesec i po dana prije isteka pune kazne, na koju je bila osuđena zbog ubistva taksiste Nezira Šišića u aprilu 2005. godine. 

Krsmanićeva je tokom vikenda izašla iz ženskog zatvora u Požarevcu, u kojem je provela 15 godina. Njoj je prvostepenu kaznu od 40 godina zatvora više nego duplo smanjio Apelacioni sud.

Zločin koji je potresao Srbiju Krsmanić je počinila sa samo 20 godina. Ona je kobnog dana pozvala taksi, a Nezir Šišić, koji je bio bivši inspektor, došao je da je pokupi. Kada su stigli do Ceraka, račun je bio 597 dinara, ali je Olivera odlučila da ne plati ceh, već da ubije Šišića. Pucala mu je u glavu, a vozilo je odvezla do sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca, gdje ga je zapalila.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Najopasnija Srbijanka puštena iz zatvora: Pucala taksisti u glavu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.