Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) saopćio je da će federalne preporuke u vezi sa koronavirusom, poput socijalnog distanciranja, ostati na snazi širom SAD najmanje do 30. aprila.
Tramp je ranije najavio da bi mjere mogle biti ublažene sredinom aprila, u vrijeme uskršnjih praznika.

– Najviša tačka stope smrtnosti vjerovatno će uslijediti za dvije sedmice – rekao je američki predsjednik na konferenciji za novinare, prenose agencije.

Tramp je dodao da su mjere poput držanja rastojanja među građanima “način na koji se pobjeđuje” i da će SAD do juna “uveliko biti na putu oporavka”, prenio je BBC.

Tramp je rekao da “ništa ne bi bilo gore nego proglasiti pobjedu prije nego što je pobjeda ostvarena” i da bi to bio “najveći gubitak za sve”. 

Glavni medicinski savjetnik u Bijeloj kući doktor Entoni Fauči (Anthony Faucci) upozorio je ranije da bi od virusa moglo da umre do 200.000 Amerikanaca i da bi milioni mogli biti zaraženi. U SAD je do sada registrirano blizu 143.000 slučajeva zaraze i 2.493 smrtna ishoda.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Najviša tačka smrtnosti vjerovatno će uslijediti za dvije sedmice / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.