Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Lionel Messi s dva pogotka protiv Liverpoola u polufinalu Lige prvaka stigao je do brojke od 600 golova za katalonski tim.

Argentinac je do ovog velikog poduhvata stigao tačno na godišnjicu svog prvog pogotka koji je postigao u dresu Barcelone, a bilo je to 1. maja 2005. godine kada je asistenciju legendarnog Ronaldinha lijepo pretvorio u pogodak.

Nakon 14 godina, Messi je svoje ime zlatnim slovima upisao u historiju Barcelone, ali i gotovo svih takmičenja u kojima je nastupio, zahvaljujući nevjerovatnim igrama koje je iz sezone u sezonu pružao, držeći kontinuitet koji će teško ikada biti nadmašen.

Messi je za Barcelonu odigrao ukupno 683 utakmice, a postigao je tačno 600 pogodaka, dok je toj fantastičnoj statistici dodao i 240 asistencija. Za reprezentaciju Argentine nastupio je 129 puta, a konkretan uspjeh sa Gaučosima je jedino što nedostaje Messiju u briljantnoj karijeri.

Podsjećamo, Messi je s dva pogotka protiv Liverpoola u pobjedi od 3:0 doveo svoju Barcelonu na korak od plasmana u finale Lige prvaka, a posebno impresivan bio je drugi gol koji je postigao iz slobodnog udarca.

(Klix.ba)