Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Park” krenuli su rano jutros u akciju čišćenja i uređenja Kampusa Univerziteta u Sarajevu da bi ovaj prostor uskoro bio pretvoren u zelenu površinu. Ovu aktivnost realizira Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS u saradnji s Rektoratom koji finansira ovaj projekt. 

– Ovaj dio grada je godinama predstavljao ruglo, a studenti s nekoliko sarajevskih fakulteta bit će pozvani da predlože nekoliko idejnih rješenja, od kojih će najbolje biti prihvaćeno, te će na taj način imati priliku ovaj prostor urediti po svojoj želji – istakao je ministar Srđan Mandić.

Ovom prilikom premijer Kantona Sarajevo Edin Forto poručio je da će se nakon 25 godina prostor Kampusa očistiti, zahvaljujući dobroj volji, rektoru Rifetu Škrijelju, ministru Mandiću i kantonalnim firmama “Park” i “Rad”.

– Ne samo da će se urediti nego će biti pretvoren u park, koji će studenti Akademije likovne umjetnosti i Arhitekture urediti ovaj prostor da bi naši sugrađani u njemu mogli uživati – najavio je premijer Forto.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba