Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH zasjedat će danas i sutra. Nakon završetka treće redovne sjednice, koja je počela pa prekinuta u junu mjesecu bez utvrđenog dnevnog reda, uslijedit će četvrta, redovna također. 

Za obje sjednice je predložen obiman dnevni red. 

Za prvu su između ostalih tema predložene izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda, a s ciljem da Unsko-sanski kanton dobije više novca u raspodjeli javnih prihoda nego dosad budući da je najjače u Federaciji BiH pogođen migrantskom krizom.

Za ovu sjednicu su također predložene izmjene federalnog zakona o radu koje bi omogućile prezentativnost sindikatu ljekara.

Na dnevnom redu se, između ostalog, planira i razmatranje programa ovogodišnjeg rada Federalne vlade.

Treća redovna sjednica prekinuta je u junu na zahtjev Hrvatske demokratske zajednice BiH zbog, kako je istaknuto, činjenice da nije izabrano novo rukovodstvo Doma. To je u međuvremenu učinjeno, mada ne u potpunosti, na vanrednom zasjedanju u julu.

Tada je Mirsad Zaimović iz SDA imenovan za predsjedavajućeg, a Mladen Bošković iz HDZ-a za jednog od dvoje dopredsjedavajućih Doma. Drugi dopredsjedavajući nije izabran.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba