Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi “Branko Ćopić” jutros je počela poslije dvodnevnog prekida koji je uslijedio nakon što je potvrđeno da je jedan učenik osmog razreda pozitivan na koronavirus, izjavila je direktorica ove škole Branislava Pejašinović. 

– Nakon dvodnevne obustave nastave u našoj školi se ponovo jutros oglasilo školsko zvono i počeli smo s redovnim radom. Đaci iz odjeljenja koje je izolirano svakako danas nisu tu, ali za sve ostale učenike nastava je počela – rekla je Pejašinović.  

Ona je istakla da je prethodnih dana izvršena kompletna dezinfekcija školskih prostorija i da se nastava odvija prema uobičajenom rasporedu.

– Iako je odsutan nemali broj nastavnika, uspjeli smo organizirati nastavu i pratit ćemo situaciju iz dana u dan i postupati po preporukama nadležnih institucija – rekla je ona.

Pejašinović je precizirala da će nekoliko nastavnika škole raditi u dvije smjene, dok će određeni broj časova držati nastavnici koji u to vrijeme imaju pauzu.

– Angažirat ćemo i nekoliko nastavnika van škole – istakla je ona.

U OŠ “Branko Ćopić” nastava je prekinuta u četvrtak, 5. marta, nakon što je utvrđeno da je učenik osmog razreda pozitivan na koronavirus.

Testiranje je pokazalo da su ostali učenici iz razreda i nastavnici negativni na koronavirus, ali se nalaze u kućnoj izolaciji.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Nakon dvodnevnog prekida zbog koronavirusa počela nastava u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.