Meksiko danas objavio da je odobrio azil sada već bivšem predsjedniku Bolivije Evi Moralesu, nakon što je ljevičarski predsjednik napustio tu zemlju, kako je naveo, zbog dobrobiti naroda.

– Prije nekoliko minuta primio sam telefonski poziv (bivšeg) predsjednika Moralesa da verbalno i formalno zatraži politički azil u našoj zemlji – rekao je ministar vanjskih poslova Marselo Ebrard (Marcelo) na konferenciji za novinare.

Ministrica unutrašnjih poslova Olga Sančez Kordero (Sanchez Cordero) donijela je odluku da mu se odobri azil iz humanitarnih razloga.

Morales odlazi s funkcije nakon što su ga na to pozvali policija, vojska i opozicija. Otkrio je da je poslao parlamentu svoje pismo ostavke.

Morales (60) na vlasti je bio od 2006. godine.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.