Niko Kovač više nije trener Bajerna iz Minhena. To su Uli Henes (Hoenes), predsjednik, Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) i Hasan Salihamidžić, sportski direktor FC Bajerna, danas sporazumno dogovorili s Kovačem.

– Performanse našeg tima proteklih sedmica i rezultati pokazali su nam da je bila potrebna akcija. Uli, Hasan i ja imali smo otvoren i ozbiljan razgovor s Nikom uz konsenzus da Niko više nije trener Bajerna. Svi žalimo zbog tog razvoja događaja. Želio bih zahvaliti Niki Kovaču u ime Bajerna za njegov rad, posebno na osvajanju titule prošle sezone – kazao je Rumenige.

Zasad će pomoćni trener Hans Flik (Flick) biti zadužen za ekipu, pripremajući je za važne utakmice Lige prvaka protiv Olimpijakosa i protiv Borussije Dortmund sljedeće subote.

– Sada očekujem pozitivan odgovor naših igrača i apsolutnu motivaciju za ostvarenje naših ciljeva za ovu sezonu – kazao je sportski direktor Hasan Salihamidžić. 

Niko Kovač kratko je kazao:

– Mislim da je ovo prava odluka za klub u ovom trenutku. Rezultati, ali i način na koji smo posljednji put igrali, natjerali su me da dođem do te odluke. Moj brat Robert i ja zahvaljujemo Bajernu za posljednjih godinu i po. Za to vreme naš tim je osvojio šampionat, DFB Kup i Superkup. Bilo je to dobro vrijeme. Želim klubu i timu sve najbolje – kazao je Kovač.

Dakle, ideja o razlazu bila je njegova, što je uprava kluba prihvatila.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba