Prethodno je bio selektor Azejrbedžana.

 
Porazom u Aremeniji, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svela je na minimum šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine. Poslije novog neuspjeha, Zmajevi su ostali bez selektora pošto je Robert Prosinečki podnio ostavku na tu funkciju.

Na sastanku FS BiH, njegov zahtev je odbačen budući da nije stigao u pisanoj formi, pa su na sednici su razmatrane sve relevantne okolnosti po prednjem pitanju.

– Preduzete su adekvatne mjere za rešenje novonastale situacije, a koje su bazirane na analizi i mišljenju Tehničkog komiteta NS/FS BiH, kao i ostalih elemenata vezanih uz stručni rad. Sagledavanjem objektivne situacije i trenutnog stanja, te uzimajući u obzir realne okolnosti i kvalitetne argumente, donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020, kako je definisano potpisanim ugovorom – stoji u saopštenju FS BIH.

Tim povodom oglasio se i proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, potvrdivši da povlači ostavku i da nastavlja sa radom na klupi Zmajeva.

– Poslije utakmice protiv Armenije, podnio sam ostavku iz moralnih razloga. Ipak, na današnjoj sednici NSBiH mi je pružio podršku i odlučio sam voditi reprezentaciju BiH do kraja kvalifikacija. Bilo bi najlakše pobjeći. Imamo šanse da se plasiramo na Euro, i kroz kvalifikacije i kroz baraž Lige nacija – istakao je Prosinečki za Dnevni Avaz.

Izvor: / novi.ba