Večernji list je u subotu prenio da bi Hrvatska mogla zabraniti ulazak ministrima iz Bosne i Hercegovine jer “huškaju migrante na ilegalni ulazak u Hrvatsku.” Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona kazao je kako je danas bez problema ušao u tu državu.

Kljajić je za N1 potvrdio da je danas prešao granicu, te ušao u Hrvatsku bez problema.

Nakon navoda da mu je zabranjen ulaz u Hrvatsku, Kljajić je kazao:

“Moramo vidjeti zbog čega bi Republika Hrvatska nama/meni trebala zabraniti ulazak jer Policija USK nije nikada vršila plansko prebacivanje na područje Republike Hrvatske. S druge strane mi unutar uprave policije imamo podatke da imamo 759 migranata koje je njihova policija vratila na teritorij Bosne i Hercegovine, konkretno USK.”

Večernji list napisao je da su hrvatske službe navele kako se zabrana ulaska u državu “ponajprije odnosi na ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermina Kljajića” zbog, kako su kazali, njegove izjave da će kretanje iz Bire i Mirala biti omogućeno samo onim migrantima koji žele da pokušaju preći granicu sa Hrvatskom.

(Ba.n1info.com)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.