U srijedu je preminuo ruski boksač Maksim Dadašev (29) koji je u subotu u meču protiv Subriela Matiasa zadobio niz teških udaraca, nakon kojih je završio u komi, a na kraju je nastupila i smrt.

Odlazak boksača posebno je potresla njegova trenera Buddyja McGrita. On je i prekinuo borbu kada je vidio da Dadašev nije sposoban za nastavak, ali bilo je prekasno.  

– Nakon ovog svega shvatiš u kakvom smo mi sportu. Sve je dobro izgledalo na treningu, Max nije pokazivao nikakve probleme. Um mi trenutno luduje, pitam se što sam mogao napraviti drugačije? Konstantno si ponavljam kako je sve izgledalo dobro. Max je bio spreman, no ovo je takav sport. Jedan udarac može sve promijeniti – rekao je McGirt za ESPN.

Ispod fotografije koju je objavio nakon tragičnog događaja napisao je:

“Postoji ta posebna veza između trenera i boksača i čast mi je da sam ju mogao dijeliti s Maxom. Max je pokazao pravo ratničko srce i nikada nije odustajao. Izražavam sućut obitelji i obožavateljima Maxa, izgubili smo sjajnog čovjeka, oca i šampiona. Počivaj u miru.”

Podsjetimo, ruski boksač Maxim Dadašev (28) izgubio je od Subriela Matiasa u super lakoj kategoriji nakon 11 rundi, no poslije meča je izvukao puno veće posljedice od samog poraza. Preminuo je nakon teških oštećenja na mozgu.

Nakon meča je boksač hitno prenesen u svlačionicu, a ozljede su bile toliko strašne da mu je mozak krenuo oticati, zbog čega su mu liječnici odrstranili dio lubanje, no ni to nije spasilo Dadaševa.

Izvor: Eva Grgić / 24sata.hr