Nakon što je jučer na društvenoj mreži Facebook osvanuo videozapis u kojem se pojavljuju djela vršnjačkog nasilja u jednoj od cazinskih škola oglasila se i uprava te škole.

“U toku jučerašnjeg dana putem društvene mreže facebook, pojavio se videozapis u kojem se mogu primijetiti elementi vršnjačkog nasilja a koji se, na osnovu prikazanog, desio u našoj Školi i u kojem su akteri učenici naše škole”, stoji izmeđuostalog u saopćenju Druge srednje škole Cazin.

Video je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama, što je dalje prouzrokovalo pozive na nasilje nad akterima događaja, a iz uprave su pozvali javnost da se suzdrže od takvih komentara.

“Pozivamo javnost da se suzdrži iznošenju neprimjerenih komentara, posebno onih koji potiču na dalje nasilje.”

U nastavku prenosimo u cjelosti saopćenje Druge srednje škole Cazin povodom ovog slučaja:

Poštovani,

U toku jučerašnjeg dana putem društvene mreže facebook, pojavio se videozapis u kojem se mogu primijetiti elementi vršnjačkog nasilja a koji se, na osnovu prikazanog, desio u našoj Školi i u kojem su akteri učenici naše škole. Škola je odmah po saznanju i utvrđivanju identiteta istih, reagirala te slučaj prijavila nadležnima, a u okviru svojih nadležnosti, Škola će poduzeti Zakonom propisane mjere.

Pozivamo javnost da se suzdrži iznošenju neprimjerenih komentara, posebno onih koji potiču na dalje nasilje.
S poštovanjem!

DIREKTOR:
Ćoralić Haris, prof.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.