NAKON ŠTO JE DODIK POBIJEDIO NA IZBORIMA, OGLASIO SE VUČIĆ: Ovo se mnogima neće svidjeti

24h.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji "spočitavano" da se miješa u izbore u Bosni i Hercegovini, te dodao da na dolazak predstavnika EU, među kojima je i hrvatski premijer, niko nije reagovao.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji “spočitavano” da se miješa u izbore u Bosni i Hercegovini, te dodao da na dolazak predstavnika EU, među kojima je i hrvatski premijer, niko nije reagovao.

– Slušamo priče da se Srbija miješa u izbore u BiH. Nisam bio tamo 12 mjeseci, nisam primio Dodika ovdje, a on je izabran za člana Predsjedništva BiH – rekao je Vučić.

S druge strane, primijetio je da na odlazak hrvatskog premijera u BiH niko nije reagovao.

– Da sam ja otišao, mediji iz cijele Evrope bi me bukvalno objesili, ali ako to uradi neko iz EU, onda je sve u redu – rekao je Vučić, koji pokušava prikriti činjenicu da su mediji iz Srbije pod njegovom kontrolom izravno podržavali Dodika.

Vučić je na današnjem otvaranju međunarodne terenske vježbe “Srbija 2018” u Mladenovcu prokomentarisao i rezultate izbora u BiH.

– Čestitam svima u BiH na mirno provedenim izborima. Sačekat ćemo objavu Centralne izborne komisije BiH s kompletnim rezultatima. Nadam se i radujem još boljoj saradnji s BiH u budućnosti – rekao je Vučić.

Dodao je da će zvanično svima čestitati kada Centralna izborna komisija objavi zvanične rezultate.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...