Sanja Vulić, SNSD-ova zastupnica javnosti poznatija po izjavi da je za nju Milorad Dodik bog, nije se zaustavila na uvredama koje je na današnjoj sjednici Parlamenta Bosne i Hercegovine iznijela na račun SDS-ovog zastupnika Dragana Mektića već je omalovažavala i našu novinarku Adisu Imamović i novinarsku struku.

Državni parlamentarci danas su raspravaljali o prijedlogu da im se ukinu paušali koji iznose 700 KM. Vulić se nije složila sa današnjim prijedlogom, a o tome je govorila u pauzi sjednice. Prijedlog smatra “čisti politikanstvom”.

Na insistiranje reporterke N1 Adise Imamović o moralnosti da zastupnici imaju primanja preko 5.000 KM dok je u isto vrijeme plaća direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM, zastupnica je odgovorila da je ona “birala svoj posao”, te nastavila:

“Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom plaćom. Ja vas ne vrijeđam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku plaću. Ja da sam željela manju plaću, ja bih se bavila nečim drugim”, izjavila je Vulić navodeći da je “novinarstvo njena nesuđena ljubav” i da će se “možda baviti istraživačkim novinarstvo kad izađe iz ovih voda”.

Podsjetimo, Vulić je danas na sjednici bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (SDS) nazvala “prevarom”, da mu “nedostaje brčkanje sa lijepim damama po bazenima”, da “nije više na cijeni otkad nije ministar”…

Ostat će upamćena njena izjava iz marta ove godine da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik za nju bog.

Izvor: N1 BiH

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.