Nakon višesatne potrage, izvučena su tijela četiri žene iz korita rijeke Miljacke.

U saobraćajki su st.radale Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, čije je tijelo zadnje izvučeno iz vozila.

Tijelo četvrte osobe je izvukla Gorska služba spašavanja.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo još vrše uviđaj, izjavila je Srni portparol ove uprave Vesna Stokanović. Podsjetimo, četiri uposlenice Osnovne škole “Kovačići” iz Sarajeva poginule su danas u teškoj saobraćajnoj nesreći prilikom slijetanja vozila u provaliju koja je duboka između 100 i 200 metara.


Foto: Avaz

Samir Džihić, direktor Civilne zaštite KS, rekao je da je na lokalitetu iza tunela Bulozi došlo do teške nesreće u kojoj je vozilo sletjelo u provaliju.

– U pitanju su ženske osobe – kazao je Džihić.

Njegoš Vukadin, komandir Vatrogasne jedinice Pale, potvrdio je da su u vozilu koje je sletjelo u provaliji pronađena tijela.

U potrazi i izvlačenju automobila i stradalih osoba učestvovali su pripadnici gorskih službi spašavanja iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite RS, MUP-a RS i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tuga u Sarajevu: Ovo su Merima, Lejla, Almina i Mina koje su izgubile živote u saobraćajki! Krenule na sahranu kolegice, a završile u provaliji od 200 metara!

Nakon višesatne potrage, izvučena su tijela četiri žene iz korita rijeke Miljacke. U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, čije je tijelo zadnje izvučeno iz vozila.

Spasioci su iz Miljacke izvukli tijela četiri nastradale radnice sarajevske Osnovne škole ‘Kovačići’, potvrđeno je agenciji Srna.

Portparolka Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović izjavila je da su prvo izvučena dva tijela, a u vozilu pronađena još dva tijela stradalih.

Naglasila je da će nešto više u uzrocima nesreće biti poznato sutra.

U izvlačenju tijela su učestvovali Gorska služba spašavanja, vatrogasci i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saobraćajnoj nesreći su poginule Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić – ranije je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz Osnovne škole ‘Kovačići’.

Školom je zavladala tuga, a uposlenici i učenici škole potreseni su ovim velikim gubitkom.

Nesreća se desila kod tunela Bulozi, iznad Darive – istočni ulaz i izlaz iz Sarajeva.

Radnice sarajevske škole su bile na putu ka Palama gdje su trebale prisustvovati sahrani svoje kolegice.

Automobil u kojem su se nalazile je sletio sa saobraćajnice u kanjon rijeke Miljacke.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

(Avaz)

Četiri tijela stradalih žena izvučena iz kanjona Miljacke

Tijela četiri žene koje su danas poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva izvučena su u kasnim poslijepodnevnim satima, potvrđeno je za Klix.ba iz PU Istočno Sarajevo.

Glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović saopćila je kako su izvučena tijela četiri osobe te da je i automobil izvučen na obalu. Identitet stradalih nije htjela potvrditi. Kraj je to višesatne akcije koja je vršena na izuzetno nepristupačnom terenu.

U potrazi su učestvovale agencije iz oba bh. entiteta što je rezultiralo brzo organizovanom potragom i pronalaskom tijela unesrećenih. Tim su činili GSS iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite RS-a, MUP-a RS i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.

Podsjećamo, četiri uposlenice Osnovne škole “Kovačići” u Sarajevu poginule su usljed slijetanja automobila u kanjon rijeke Miljacke tokom povratka u grad sa sahrane na Palama. Uzrok nesreće se još uvijek ne zna.

Kako smo ranije pisali, riječ je o Merimi Balkić, Lejli Sadiković, Almini Ćorović i Mini Kadrić.

(klix.ba)