On je smješten u izolacijsku jedinicu bolnice u Sisku.

Supruga zaraženog, s kojom smo stupili u kontakt, kazala nam je da joj je muž u utorak javio da mora napustiti Italiju te da se u srijedu u 21 sat vraća u Hrvatsku.

– U tom trenutku sam zvala epidemiologiju u Sisku gdje su me poslali nadležnima u Petrinju, a tamo su mi rekli da, kada dođe, mora ići u samoizolaciju pošto nema nikakvih simptoma.

U srijedu u 2 u noći me zvao i rekao da kašlje, kiše, i da osjeća slabost. To isto jutro sam opet kontaktirala doktoricu u Petrinji koja je dalje poduzela sve mjere, rekla na koji granični prijelaz mora ići i sve je išlo onako kako su nam objasnili i “naredili”.

Na graničnom prijelazu Bregana je dočekan od strane sanitarne inspekcije, dobio je papire i čekao policijsku pratnju koja ga je pratila do sisačke bolnice u kojoj je od jučer navečer – kazala nam je supruga 23-godišnjaka.

Kaže i kako se on trenutno osjeća dobro.

– Nalaz je pokazao da se tijelo već danima s time bori, krv je čista, a brisovi su pokazali prisutnost virusa. Nakon tri negativna nalaza dolazi doma – kazala je.

Ispričala nam je i da je s njim u automobilu bio njegov stric koji je nastavio, također pod pratnjom, put do granice sa Srbijom gdje se očekuju nalazi testa na koronavirus.

– Oni su bili sami u autu. Njegov stric je isto na testiranju, ni s kim nije bio u kontaktu i trenutno je u samoizolaciji te čeka nalaze – kazala je.

– I apeliram, nije sramota i nije to bauk, da svi koji osjećaju simptome da se jave epidemiolozima – dodaje.

Preuzeto sa: jutarnji.hr

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – ‘Nalaz je pokazao da se njegovo tijelo već danima s time bori’ / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.