Demokratska fronta smatra da su današnji napadi Vučićevih trubadura Dačića i Vulina na predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika DF-a Željka Komšića u sklopu političkog udara na suverenitet države Bosne i Hercegovine kroz napade na Ustavni sud jedan od boljih dokaza ispravnosti politike predsjednika Komšića i odluke da se interesi države brane kroz institucije vlasti, a ne da se politička borba posmatra s tribina i iz hladovine opozicije. 

Demokratska fronta pozdravlja dirljivu zabrinutost ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića za politički položaj HDZ-a BiH i Dragana Čovića. Razumijemo frustraciju Beograda u vezi sa položajem bivšeg Jugoslavena i partijskog birokrate Dragana Čovića, mostarskog sokola sa političkim i ideološkim prebivalištem u Beogradu. Shvatamo i to da je najcrveniji među bh. Hrvatima i danas uzdanica centrale u Beogradu, kao i svu žal što se spomenuti, zajedno sa Dodikom, ne nalazi u Predsjedništvu BiH, čime bi posao destrukcije Bosne i Hercegovine bio itekako olakšan.

Ne mogu ideološki nastavljači zločinca Slobodana Miloševića, posljednjeg komunističkog diktatora na tlu Evrope, da oproste predsjedniku Komšiću izbornu pobjedu nad njihovim miljenikom Čovićem, a danas je, nakon iz Beograda sinhroniziranih napada Čovića i Dodika na Ustavni sud BiH, svima jasno zašto je to tako. Međutim, niti će biti Ustavnog suda po želji Beograda, niti će proruska koalicija, uprkos podršci centrale iz Beograda, da uspije u svojim planovima o razbijanju države Bosne i Hercgovine.

Pozdravljamo i činjenicu da je kafe-kuharica Mire Marković, odnosno današnji ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin konačno nazvao manji bh. entitet pravim imenom.

Vulinu, također, poručujemo da on nema nikakvog prava popovati predsjedniku Komšiću o tome koga će spominjati zalažući se za odbranu institucija države Bosne i Hercegovine, jer je davno prošlo vrijeme u kojemu je neko iz Beograda određivao bosanskim političarima šta smiju da govore i rade. To, gospodine Vulin, možete određivati još samo Draganu Čoviću – navodi se u saopćenju DF-a.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Napadi Dačića i Vulina pokazatelj ispravnosti odluke da se politička borba vodi kroz institucije, a ne iz hladovine opozicije / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.