– Naš cilj da odblokiramo rad Parlamenta BiH i omogućimo da zastupnici rade svoj posao je postignut – istaknuo je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i predsjednik SDS-a Mirko Šarović. 

Kako je kazao, napravljen je veliki pomak sa mrtve tačke i očekuje se da će sjednica biti zakazana već naredne sedmice. 

– SNSD-ovo popunjavanje komisija dokaz je da smo bili u pravu, a dostavljanje njihovih imena neće utjecati na naše odluke. Izmjene Poslovnika odnose se ne samo na ovaj slučaj, već i na svaku buduću situaciju i pokušaje eventualnih opstrukcija, sličnih ovima koje smo da sada imali – ističe Šarović.   

Dodaje da će se ovim Parlamentu BiH omogućiti da radi umjesto da se, kao do sada, koristi isključivo za ucjene i uskostranačke interese jedne političke opcije.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.