Britanska glumica Kejt Bekinsejl je doslovno božanstvo koje hoda zemljom. Zna ruski, ima genijalan smisao za humor, glumila je u blokbasterima i to što danas puni 46 godina ne znači ništa jer ima sve kvalitete.

Foto: Instagram

Kejt Bekinsejl iako važi za jednu od najlepših u Holivudu u intervju za “Fader” prije šest godina rekla je da ju je mnogo nerviralo što su je svi doživljavali kao glupaču zbog filma “Underworld”.

“To je nevjerovatno. Ako si žena u uzanom kožnom kostimu, onda si dr*** i glupača. Ozbiljno sam razmišljala da prestanem da se bavim glumom. Reditelj me je preklinjao da se vratim i da snimim treći dio ‘Underworld-a’. Rekla sam – samo još ovaj i više me ne zovite. Slagala sam i sebe i druge, evo me u petom dijelu. Srećom, došle su neke druge uloge, pa se sprala etiketa glupače”, rekla je Kejt.

Glumica je prije pet godina ispričala anegdotu u vezi sa filmom “Pearl Harbour” (sinimljen 2001. godine). Reditelj i scenarista Majkl Bej nije želeo da joj da ulogu jer je smatrao da nije dovoljno aktraktivna za ulogu.

“Mislim da se ne uklapam u profil glumica sa kojima je Bej prije sarađivao. Nije bio oduševljen sa mnom, s obzirom da moje grudi nisu veće od moje glave i zato što nisam plava. Tad sam dobila ćerku i morala sam da izgubim na kilaži da bih dobila tu ulogu. Morala sam da vježbam, ali nije mi jasno zašto medicinska sestra u 1940. godini je morala da bude fit”.

Reditelj Majkl Bej odmah se našao na liniji vatre medija jer bira glumice na osnovu izgleda.

“Ako sam ja negativac zato što sam joj rekao da smrša jer mora da glumi u akcionom filmu, onda jesam. Čisto da se zna – 95 odsto glumaca koji igraju glavne uloge imaju svoje trenere i piju zeleni sok”, objasnio je Majkl Bej za “Independent”.

Bekinsejl nije željela da se zaustavi, pa je na njegovu izjavu dodala da ju je izabrao jer nije dovoljno prilačna jer su pored nje u filmu glumili zavodnici Ben Aflek i Džoš Hartnet.

“Vidite, ja kao neprivlačna žena pored njih dvojice nisam prijetnja. Poenta je da žene balave na njih i da se ne plaše da ću im oteti imaginarnog frajera. Suluda ideja Holivuda”, zaključila je Kejt Bekinsejl.

Glumica je tečno govori ruski jezik koji je savladala na Oksfordu i tad je saznala da joj je koeficijent inteligencije 160.

Glumica je početkom godine počela da se viđa sa duplo mlađim komičarom Pitom Dejvidsonom. Nakon razvoda sa glumcem Majklom Šinom sa kojim ima ćerku, Kejt je često fotografisana sa poznatim muškarcima.

“To namjerno radim i to su često moji gej prijatelji. Noću im šaljem poruke da sam njihova djevojka i da zbog mene treba da ostave svoje momke”, rekla je kroz smeh Kejt Bekinsejl.

Filmski kritičari zamjeraju Kejt što tokom svoje dugogodišnje karijere je previše bila fokusirana na površne i loše blokbastere i da uloga u filmu “Love & Firendship” je bila za Oskara, što je dokaz da je izuzetno talentovana glumica, ali kao da namjerno bira lake poslove kako se glumački ne bi mučila.

(Zena.blic.rs)

Izvor: / novi.ba