Pademija koronavirusa ove godine je uticala umirujuće na cijene, ali prema prognozi Nacionalne banke Austrije (OeNB) iduće godine se očekuje novi rast cijena.

OeNB za ovu godinu prognozira inflaciju u Austriji u visini od 1,4 posto, a za iduću godinu računa sa većim rastom cijena.

Prognozira se da će cijene značajno skočiti, i to pored korone i smanjenih poreza.

Tako se očekuje rast cijene u uslužnom sektoru, ali i namirnica. Jedino nafta, naftni proizvodi i struja, čija cijena je pala, neće dostići cijenu od prije korona krize.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.