Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Povremeno će padati kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14.

U nedjelju u našoj zemlji oblačno sa kišom u drugoj polovini dana. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13.

Pretežno oblačno bit će i u utorak. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine i zapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Narednih dana oblačno, ali ne pretjerano hladno / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.