Admiru Vrtiću, koji je s ostalim narkodilerima uhapšen u akciji FUP-a “Lim 2”, danas je u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu prilikom razmatranja prijedloga za pritvor naglo pozlilo te je bio izveden.

– On je teški ovisnik. Kada su ga uhapsili, stalno je povraćao pa je dva puta morala intervenirati Hitna pomoć – kazao nam je njegov branilac, advokat Senad Kreho.

Kreho nam je potvrdio da će Admir Vrtić i još jedan osumnjičeni, po naredbi sutkinje Sanele Rondić, biti upućeni u Centar za odvikavanje na Crnom Vrhu i u Hadžićima.

Na sjednici su tužiteljice Maja Pašić i Šejla Herceglija zatražile da se za 10 osumnjičenih odredi mjera pritvora, a za još četvoricu mjere zabrane.

Predloženo je da pritvor bude određen Mirzi Baličeviću, Edinu i Admiru Vrtiću, Enveru i Harisu Musiću, Asimu Avdiću, Mirnesu Bublinu, Dževadu Hubijeru, Semiru Humiću i Elmiru Rožajcu zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utječu na svjedoke i prikriju dokaze, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemiravanja javnosti.

Asmiru Baždaru, Izudinu Borovini, Admiru Mujezinoviću i Nadimu Dževlanu predložena je mjera zabrane sastajanja s osumnjičenima i svjedocima te naloženo povremeno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Advokat Omar Mehmedbašić, branilac Mirze Baličevca, rekao je da nema dokaza da se radilo o organiziranoj grupi, nego o pojedinačnim incidentima. I drugi branioci su se usprotivili prijedlogu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Narkodileru pozlilo u sudnici / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.