Sud potvrdio optužnicu protiv Muhameda Bešića zbog ugrožavanja sigurnosti Š.S.
Zeničkotužilaštvo podiglo je optužnicu, a sud je potvrdio, protiv Muhameda Bešića koji je u februaru ove godine u Visokom od Š. S., vlasnika firme „D. Š.“ d.o.o. Živinice naručio namještaj po mjeri vrijedan 8.990 KM, koji nije htio platiti, već mu je prijetio da će ga ubiti i spaliti, ako još jednom zatraži novac!

Naime, Bešić je naručio dvije kuhinje dimenzija 5,7 metara i 4,2 metra, trpezarijski stol, četiri stolice, dvije fotelje, dva klub stola, predsoblje, set za kupatilo, stol za šminkanje, dva krevet-narin sa dodatim stranicama i američki plakar.

Bešić je vlasniku kazao da će namještaj platiti kada ga doveze i ugradi. Tokom 21. marta ove godine namještaj je montiran, a Bešić je kazao da kod sebe nema novca te da će platiti do kraja mjeseca.

Vlasnik firme Š. S. Ga je više puta zvao putem telefona, ali uplate nije bilo. Tokom telefonskog razgovora Bešić mu je rekao da nema ništa od plaćanja, te da je namještaj kompletno uništen i da „sam sebi plati“, a zatim mu uputio razne pogrdne riječi i prijetnju da će ga ubiti i zapaliti.

Bešić je nakon toga pozvao Š. S. sa svog pretplatničkog broja i uz psovke mu uputio ozbiljne prijetnje da ukoliko ga više bude zvao da će mu poslati neke ljude „da ga srede“, da je on već zbog svoje kćerke željeznim šipkama „izlupao nekoga“, a da će njega ubiti i zapalit.

S. Š. Se nakon toga obratio policiji, koja je nasilnika uhapsila.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.